Att hålla sig till fakta lönar sig i längden, säger Anthony Innarino

Anthony Innarino tar upp saker som man skall undvika att försöka att ge sken av om man vill vara framgångsrik ur ett långsiktigt perspektiv som säljare.

Kjell Meyer

Säg inte till din drömkund att ni kommer att vara bättre snabbare och billigare. Även om en eller två av dessa påståenden verkligen stämmer så stämmer osannolikt alla tre. Var ärlig om vad som krävs för en investering annars kommer kunden bara att bli besviken.

Låtsas inte att din kund inte behöver göra vissa ansträngningar om du skall kunna leverera något som är bättre än din konkurrent. Din konkurrent är inte hemsk och vet också hur man skapar upp ett värde för sin kund. Om du vill leverera ett bättre resultat kommer du att behöva hjälpa kunden med dennes interna problem.

Påstå inte att dina konkurrenter inte är duktiga för de som jobbar på andra sidan gatan är också bra människor. Vi försöker alla göra en skillnad och vi gör alla misstag ibland så tala aldrig illa om dina konkurrenter.

Invagga inte din kund i tron att bättre resultat kommer att bli lätt att skapa. Eftersom det troligen kommer att uppstå problem längs vägen så kommer du inte att kunna möta kundens förväntningar. Tala istället om att det kommer att existera en viss inlärningstid där du behöver kundens tålamod.

Att tala sanning gör att du skapar tillit och en pålitlig relation samt en affär som långsiktigt lönar sig.

Källa: Four Lies You Must Not Tell

Kjell Meyer

About Kjell Meyer

Kjell Meyer har 30 års erfarenhet av försäljning av f.f.a. finansiella tjänster. Kjell Meyer har rekryterat och tränat säljare sedan 1990 och drivit egen konsultverksamhet inom säljutveckling. Kjell Meyer har medverkat vid försäljningen av flera fotbollsspelare till svenska och utländska proffsklubbar.